"

5 Mar 2014

Küçük meyveli tartlar..






                                                                                                                                                                                                                                                                     Ailecek en sevdiklerimizdendir meyveli tartlar.Hem hafif hem lezzetli.Tarifime ciddi güvenerek yazmaktayım.Tamamen kendi usulümce..Tarifimiz şöyle:                                                                                                                                               HA MUR İÇİN:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            100 gr tereyag ya da margarin (oda sıcaklığında) , 1 yumurta akı (sarısı kremaya konulacak), 2 yemek kaşığı yoğurt , 2 yemek kaşığı sıvıyağ , 1 adet kabartma tozu ,1 adet vanilya,4 yemek kaşığı şeker, yeterince un ..                                                                                        Malzemelerin hepsi karıştırılıp yoğurulur.Kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenir.İsterseniz küçük tart kalıplarına (ben kek kalıbı kullanıyorum) isterseniz de büyük bir tepsiye hamuru döşeyin.Küçük kalıplar kullanacaksanız kurabiye yapar gibi elinizde şekle sokup kalıplara yerleştirebilirsinin.Evet  tart hamurunu 200 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz tabi bu arada biz kremamıza geçelim.                                                                                                                                KREMASI:                                                                                                                         2 su bardağı süt ,1 yumurta sarısı, 9 çorba kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı nişasta        Tüm malzemeler kaynayana kadar pişiriyoruz.Göz göz olan koyu kıvamlı bir krema.Bu kremayı pastalarda da kullanıyorum.Zaten pastacı kreması.İçinde hiç yag yok ama isterseniz piştikten sonra toz halde içine yarım paket kremşanti koyarsanız tabi ki çok daha lezzetli olur..Kalorisini yükseltmek istemediğim için ben kullanmıyorum Kremayı pişirip biraz ılıttıktan sonra karıştırıp tartlarımızın üzerine yaklaşık 1-1,5 yemek kaşığı koyuyoruz.İstediğimiz meyveyle üstünü süsleyip en son jöle ile tamamlıyoruz.Mutfağımda hazır gıdaları pek sevmediğimden jöle yerine nişastalı pelte yapıyorum.Herhangi bir meyvenin  (limon,portakal,vişne) yarım bardak suyu,yarım bardak  normal su ,1 yemek kaşığı nişasta ve 3 yemek kaşığı şekeri pişiriyor ve jöle niyetine kullanıyorum.Tartları yaptım yarına çıkmaz kesin.Biz çok severek yiyoruz sizlere de afiyet olsunn...

5 yorum:

  1. Yazılar neden kaymış çözebilmiş değilim maalesef:((

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık. Benim çocuklar da bayılıyor böyle tatlılara tabiki bende.afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı atistirmaliklar aslında.Yesinler bol bol;)))

      Sil
  3. Bir ara cupcake lerimden yemeli ve görmelisin;)))

    YanıtlaSil